News Flash:

Clatite de casa. O reteta simpla, cu tot ce ii trebuie

7 Iunie 2018
540 Vizualizari | 0 Comentarii

Cine nu adora clatitele? De la copii la adulti toata lumea le savureaza cu o incredibila pofta de fiecare data, chiar daca retetele fiolosite raman aceleasi, toata lumea continua sa le adore si nu da semne ca s-ar pictisi de gustul special si de textura fina caracteristice doar clatitelor.

Fiecare gospodina isi are propriile trucuri pentru clatite doar ca acestea sa sa intinda suficient, dar in acelasi timp sa nu se rupa, sa aiba o culoare anume, si sa se topeasca in gura. Reteta pe care am decis sa ti-o prezentam astazi este poate una dintre cele mai simple, care poate sa fie facuta si de gospodinele care se tem de munca grea pe care o presupun clatitele. Vei avea nevoie de doua sute de mililitri de lapte, dedoua oua, de doua linguri cu varf cu faina, de doua lingurite cu unt topit, de o lingura de zahar, de un praf de sare.

Pune intr-un vas ouale zaharul si sarea, amesteca-le pana se omogenizeaza. Acum peste compozitia omogena pune untul topit, si laptele. Adauga faina si incepe din ou sa amesteci in asa fel incat sa nu lasi deloc cocoloase. Nu ai nevoie de unt sau de ulei pe care sa il pui pe fundul tigaii. Clatilele vor fi gata cat ai clipi, de aceea este recomandat sa le tii pe foc doar cat sa se rumeneasca pentru ca altfel vei risca sa ramai cu ele arse.

Vestea buna este aceea ca daca nu ai lapte poti folosi apa carbogazoasa, iar acest lucru face din clatite un preparat foarte flexibil. Si este important pentru femei sa poata obtine un rezultat bun cu cat mai putin efort. Daca nu ai suficiente sau chiar deloc oua, iar poti folosi cate ai sau te poti lipsi de ele, doar ca va trebui sa te astepti la o culoare a clatitelor mult mai palida. La fel de versatila este si gama de umplutura pentru clatite. Poti sa folosesti fructe proastepe congelate sau din borcane pe care le-ai pus la pastrat peste iarna. In acest fel vei obtine clatite dulci care pot fi folosite in calitate de desert pentru o petrecere sau ca o mancare de sine statatoare la o masa obisnuita.

De asemenea daca folosesti de exemplu, ciuperci, sau branza, vei obtine niste clatite care sunt perfecte pe post de aperitiv rapid. In acest caz va trebui sa reduci cantitatea de zahar, dar si sa pui pe tigaie clatitele dupa ce le-ai umplut. O idee cel putin interesata este aceea in care poti face un tort din clatite si usturoi sau tort de clatite cu nutella. Pentru aceste variante va fi nevoie sa dai fiecare clatita cu un sos de usturoi/nutella si sa pui foaie peste foaie, fix ca la un tort cu blat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021213 (s)