News Flash:

Clatite cu sunca presata si oua fierte

28 Februarie 2013
4621 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru clatite:

faina
4 oua
200 ml apa minerala
1 lingura suc de spanac
200 ml bere
sare
piper

Pentru umplutura:

300 grame sunca presata
300 grame cascaval
4 oua fierte tari
2 ardei grasi (de culori diferite)
2 cepe rosii
1 legatura de ceapa verde
5-6 rosii cherry
1 salata verde
50 grame masline fara samburi
frunze proaspete de menta

Mod de preparare:

Se pregatesc doua feluri de clatite. Bate doua oua cu sare, adauga 3-4 linguri de faina, berea si putin piper. Amesteca-le bine si lasa-le la frigider 15 minute. Dupa ce s-a racit aluatul, prepara clatitele una cate una in mod clasic. Apoi, bate celelalte doua oua cu putina sare si piper, adauga o lingura de suc de spanac, 3-4 linguri de faina si apa minerala pana se formeaza un aluat de consistenta smantanii. Lasa-l la frigider 15 minute, dupa care coace clatitele una cate una.

Taie cascavalul si sunca presata felii, ardeii si salata verde, fasii, ceapa rosie rondele, ouale fierte si maslinele felii subtiri, iar rosiile cherry, taie-le pe jumatate. Umple clatitele cu aceste ingrediente, ruleaza-le si lasa o ora la frigider sa se aromatizeze, apoi taie fiecare clatitita in 2-3 bucati mici. Se servesc ca aperitiv si se orneaza cu frunze de ceapa verde si cu frunze de menta proaspata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clatite faina oua apa minerala bere sare piper umplutura sunca presata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1719 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019389 (s)