News Flash:

Clatite cu spanac si rom

25 Februarie 2013
1456 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g faina
½ kg spanac
3 oua
30 ml rom
50 ml ulei
200 ml smantana
600 ml lapte
sare

Mod de preparare:

Spanacul bine spalat se fierbe numai 10 minute, in ¼ l apa clocotita, cu ¼ lingurita sare. Dupa ce s-a scurs bine si s-a racit, se trece prin masina de tocat. Intr-o cratita de 2 l se pun galbenusurile, uleiul, romul, smantana, spanacul tocat, sare si se amesteca bine cu lingura; apoi se adauga faina si se freaca cu dosul lingurii pe marginea cratitei, pana compozitia nu mai are cocoloase. Se dilueaza cu lapte rece, adaugat cate putin la inceput, amestecand bine de fiecare data, pana se omogenizeaza compozitia. Albusurile se bat spuma tare, se desarta in compozitie, apoi se amesteca putin cu polonicul. Clatitele se coc in tigaie normala sau de teflon. Clatitele cu spanac vor fi mai groase, dar foarte gustoase. Se pot umple cu cascaval ras sau cu sunca amestecata cu smantana si se impacheteaza ca sarmalele.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina spanac oua rom ulei smantana lapte sare apa clocotita cratita teflon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2087 viz    0 com
2117 viz    0 com
2386 viz    0 com
2286 viz    0 com
1660 viz    0 com
1585 viz    0 com
1315 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013525 (s)