News Flash:

Clatite cu sos de portocale

18 Februarie 2013
4419 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru clatite:

1 ou
50 ml de suc de sfecla rosie
100 ml de lapte
1 lingura rom
1 lingura ulei
5 gr de faina alba
1 lingurita esenta de vanilie
1 cubulet de unt
sare
 
Pentru umplutura:

300 gr de mascarpone
2 linguri de lapte
3 linguri de zahar brun
scortisoara macinata

Pentru sosul de portocale:

600 ml de suc de portocale
1 baton de scortisoara
3 linguri de zahar brun
1 cuisor
1 varf de cutit nucsoara macinata
1/4 lingurita de ghimbir pudra
1 pastaie de cardamom verde
1 portocala
1 lingura de unt
1/2 grapefruit rosu
 
Mod de preparare:

Pentru sos, pune sucul de portocale cu zaharul si toate aromele pe foc, pentru 20-25 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Ia oala de pe aragaz, adauga untul taiat cuburi si amesteca pana se topeste. Adauga felii de portocala si grapefruit, apoi pune-l la frigider. Pentru umplutura, freaca mascarponele cu laptele, zaharul si scortisoara pana devine omogena si zaharul se topeste, apoi pune-o la frigider. Clatitele se prepara dupa reteta traditionala, doar ca in loc de apa se foloseste suc de sfecla.
Pune in farfurii sos de portocale si bucati de portocala si grapefruit, iar deasupra asaza clatite rulate.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clatite lapte rom ulei faina alba sare umplutura mascarpone zahar brun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6133 viz    1 com
1719 viz    0 com
2125 viz    0 com
2047 viz    0 com
1406 viz    0 com
1265 viz    0 com
2049 viz    0 com
3553 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1830 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032726 (s)