News Flash:

Clatite cu smantana si stafide

3 Septembrie 2013
2029 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 – 8 clatite gata pregatite, preferabil sa fie cat mai subtiri
250 de grame de branza de vaci
5 oua
200 grame de smantana dulce
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
stafide
unt pentru uns vasul  pentru cuptor

Mod de preparare:

Mai intai pregatim compozitia cu care vom umple clatitele. Amestecam branza de vaci cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.

Apoi separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu mixerul impreuna cu smantana dulce, cu al doilea plic de zahar vanilat si 80 de grame de zahar. Iar albusurile le batem spuma tare, adaugam deasupra restul de zahar (120 grame) si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia (se va obtine o compozitie ca pentru bezea).

Umplem clatitele cu amestecul de branza si stafide, si le impaturim ca pe sarmale. Le asezam apoi in vasul uns cu unt (poate sa fie unul mare in care sa incapa toate clatitele, sau mai multe mici, cum am ales eu) si pregatit pentru cuptor. Deasupra clatitelor mai punem putin unt, ca in poze. Apoi turnam crema de vanilie, obtinuta din amestecul galbenusurilor cu smantana dulce. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si il lasam aproximativ 10 minute, pana cand vedem ca acea crema de vanilie incepe sa se inchege putin pe margini. Atunci scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra crema de bezea, facuta din albusuri. Mai lasam clatitele astfel acoperite inca vreo 10 minute la cuptor si gata.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smantana dulce zahar vanilat stafide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1970 viz    0 com
2034 viz    0 com
2424 viz    0 com
3373 viz    0 com
2834 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036400 (s)