News Flash:

Clatite cu ricotta, mere si scortisoara

23 Februarie 2012
2834 Vizualizari | 0 Comentarii
Clatite cu ricotta mere si scortisoara
Ingrediente:

150 g faina
1 lingurita scortisoara
100 g branza ricotta
2 mere date prin razatoare
100 g zahar
250 ml late
20 g margarina
2 oua separate

Mod de preparare:

Mai intai stoarcem merele de zeama, dupa care amestecam zaharul, galbenusurile si ricotta intr-un castron. Treptat punem laptele. Adaugam faina si scortisoara in ploaie,  amestecam bine si apoi incorporam merele apoi.
Albusurile le batem spuma cu un mixer electric, iar apoi se incorporeaza spuma in compozitia cu galbenusuri. Lasam sa stea acoperita timp de 15 minute, dupa care incingem o tigaie la foc mediu. Turnam cate 1 din compozitie pentru fiecare clatita si le coacem pe fiecare parte cate 2-3 minute. Se mentin calde pana la servire. Se pot servi cu smantana dulce, budinca sau miere de albine.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina scortisoara branza ricotta mere zahar late margarina oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1863 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036473 (s)