News Flash:

Clatite cu gem de caise si capsuni

26 Februarie 2014
1487 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 oua
500 ml lapte
100 ml apa minerala
cca 400 g faina
2 plicuri zahar vanilat
8 caise foarte coapte
3 linguri zahar

Mod de preparare:

Ouale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita.
Tigaia am curatat-o inainte de a o folosi, apoi am uns-o cu ulei. Am adaugat aluatul cu un polonic, rotind pentru ca aluatul sa ajunga pe toata suprafata. Am lasat cca 2 minute, apoi cu o spatula (sau prin aruncare, ptr cei indemanati!) am intors clatita si am mai lasat-o cca 1 minut.
Cat clatitele se perpeleau la foc, pe rand, am pus la caramelizat 3 linguri de zahar, apoi am adaugat cele 8 caise taiate in felii.
Am lasat pe foc cca 10 minute, sau pana ce compozitia a scazut.
Pe fiecare clatita am pus din gemul format (din pacate nu mi-a ajuns decat ptr 6 clatite, restul le-am umplut cu gem de visine, apoi am impaturit, am pudrat cu zahar pudra si am papat pe nerasuflate.

Clatite cu gem de caise recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete clatite clatite gem clatite capsuni sfaturi clatite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1115 viz    0 com
1100 viz    0 com
1065 viz    0 com
1151 viz    0 com
1846 viz    0 com
2172 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1647 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023671 (s)