News Flash:

Clatite cu ciuperci

7 Februarie 2013
4145 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru clatite:

250 g faina
3 oua
600 ml lapte
30 ml rom
200 ml smantana
50 ml ulei
sare

Pentru umplutura:

500 g ciuperci
50 g cascaval ras
50 g ceapa
50 ml vin
50 ml ulei
1 foaie dafin
200 ml smantana
½ lingurita sare
piper
marar tocat

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt se caleste, un minut, in 50 ml ulei si apoi se adauga ciupercile, spalate si taiate in felii, ¼ sare, piperul, vinul si foaia de dafin. Se calesc acoperite, pana scade apa si se inmoaie. Cand sunt gata, ciupercile trebuie sa fie bine scazute. Dupa ce s-a luat cratita de pe foc, se pune mararul si se amesteca cu 200 ml smantana. Clatitele, pastrate calde pe un vas cu apa fierbinte, se umplu cu acesta compozitie, se impacheteaza ca sarmalele, se aseaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt, se presara cascavalul si, apoi, se dau la cuptor, cu 10 minute inainte de servire. Se servesc ca fel intai, simple sau cu smantana deasupra.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clatite faina oua lapte rom smantana ulei sare umplutura ciuperci ceapa vin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1604 (s) | 25 queries | Mysql time :0.015958 (s)