News Flash:

Clatite cu banane caramelizate

2 Martie 2014
2654 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g faina
75 ml apa
120 ml lapte batut
1 lingura cu varf de praf de copt
3 oua
4 banane
50 g zahar
un varf de cutit de sare
rom
inghetata de vanilie

Mod de preparare:

Cerne faina intr-un bol si amestec-o bine cu praful de copt. Adauga si un varf de cutit de sare si apoi ouale batute usor inainte. Pune apa si jumatate din laptele batut, apoi amesteca bine compozitia. Dupa ce ai incorporat bine ingredientele, adauga si restul de lapte batut, amestecand bine, pana obtii un aluat cremos.

Pune o tigaie nonaderenta pe foc si adauga putin ulei de floarea-soarelui in ea. Toarna jumatate de cantitate intr-o parte si cealalta, langa, pana formezi doua clatite mai groase. Lasa-le cate un minut pe fiecare parte si scoate-le pe un platou.

Incepe sa caramelizezi bananele. Pune zaharul intr-o tigaie pe foc si lasa-l sa se topeasca, fara sa amesteci in el. Dupa ce se topeste si incepe sa se caramelizeze, ia-l de pe foc si adauga putin unt si bananele taiate fasii, pe lung. Pune tigaia din nou pe foc si adauga 3-4 linguri de rom (nu te speria daca tigaia pare sa ia foc). Adauga putina apa rece pentru a "stinge" caramelul. Ia de pe foc dressingul si asaza bananele deasupra clatitelor, apoi toarna caramelul ramas peste ele si, la sfarsit, adauga 1-2 linguri de inghetata de vanilie langa clatite.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete clatite clatite banane banane caramelizate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2730 viz    0 com
2063 viz    0 com
3758 viz    0 com
1764 viz    0 com
1760 viz    0 com
1849 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022984 (s)