News Flash:

Clatite cu aroma de menta

23 Ianuarie 2013
1576 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

125 gr faina
2 oua
15 gr zahar
un praf de sare
50 ml smantana lichida
325 ml lapte
coaja rasa de la o portocala
3 linguri unt topit
3-4 picaturi esenta de vanilie
 
Pentru sos de portocale:

500 ml suc de portocale
100 gr zahar
3-4 fire cu frunze de menta
100 gr unt, taiat cuburi, la temperatura camerei

Mod de preparare:

 
Intr-un vas amestecam faina, zaharul si sarea. Facem in mijloc o gaura si adaugam oale cu un strop de lapte. Cu un tel omogenizam compozitia, adaugand lapte putin cate putin. La final adaugam smantana, coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Amestecam foarte bine 30 de secunde si apoi acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la cald. Dupa o ora, timp in care compozitia s-a odihnit, punem o tigaie la foc mediu si varsam amestecul cu un polonic pentru fiecare clatita. Coacem aproximativ un minut pe fiecare parte si repetam operatiunea pana sa termina compozitia.
 
Fierbem sucul de portocale cu zahar pana sa se reduce la jumatate, retragem de pe foc si adaugam untul. Amestecam foarte bine si in ultima clipa, inainte sa folosim sosul, adaugam si frunzele de menta.
 
Rulam clatitele sau le impachetam in forma de triunghi, iar peste ele turnam sosul cu o lingura pentru fiecare clatita in parte.
 
Secretul lui Chef Ioannis: Adaugand lapte putin cate putin in faina si amestecand cu un tel, obtinem o compozitie fina si fara cocoloase. In cazul in care nu ati reusit sa evitati cocoloasele, puteti tranfera compozitia intr-un mixer sau o puteti strecura printr-o sita fina. Aceste metode vor rezolva sigur problema.

Am adaugat putin unt in compozitie, astfel ca nu trebuie sa ungem cu ulei sau unt tigaia pentru fiecare clatita.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar smantana lichida lapte unt topit unt vas tel foc mediu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1935 viz    0 com
2293 viz    0 com
6399 viz    0 com
2725 viz    0 com
3153 viz    0 com
2041 viz    0 com
1402 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3771 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026892 (s)