News Flash:

Clatite cu afine si coacaze

22 Martie 2013
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g faina
1 lingura de praf de copt
100 g branza ricotta
1 lingura de zahar
1 ou
375 ml lapte
60 g unt topit
1 cana afine salbatice
2 lingurite de coaja de lamaie
sare

Pentru compot:

o jumatate de cana afine salbatice
1 cana de capsuni taiate felii
o jumatate de cana de zmeura
15 ml de suc de lamaie
2 linguri de zahar tos

Mod de preparare:


Pentru compot, amesteca intr-un bol mare capsunile, afinele, zmeura, zaharul si sucul de lamaie. Separat, pentru clatite, amesteca intr-un castron faina, zaharul, praful de copt si sarea. Rade branza de ricotta cat mai fin, apoi bate oul cu laptele, untul si coaja de lamaie. Toarna aceasta compozitie peste fructe si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Incinge uleiul intr-o tigaie si intinde cate o lingura din compozitie pe toata suprafata acesteia intr-un strat subtire. Lasa fiecare clatita sa se rumeneasca la foc mediu pe fiecare parte.
Clatitele se servesc cu compot de coacaze, decorate cu felii de lamaie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina branza ricotta zahar lapte unt topit afine salbatice sare compot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033202 (s)