News Flash:

Clatite "Ana Lugojana" - Calde si aromate

9 Decembrie 2016
3780 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6-8 clatite
250 gr branza de vaci
5 oua
2 linguri stafide
coaja de lamaie
500 ml lapte
70 gr zahar pudra
200 gr zahar tos
25 gr unt

Mod de preparare:

Punem branza intr-un bol si adaugam zaharul pudra. Amestecam bine apoi adaugam stafidele, coaja de lamaie si albusul de la 1 ou batut spuma.
Punem 2 linguri din amestecul de branza pe o clatita si rulam ca in poza de mai jos.
Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam clatitele una langa alta. Mie mi-au ramas 2 fara umplutura si am completat cu ele rulate goale.
Punem 5 galbenusuri si 100g zahar tos intr-un bol, le mixam bine si apoi adaugam laptele caldut.
Turnam amestecul peste clatite si bagam vasul in cuptorul incins la 180 de grade.
Lasam 15-20 minute. Intre timp batem albusurile spuma impreuna cu 100 gr zahar tos pana obtinem o bezea lucioasa.
Scoatem vasul si punem deasupra albusul batut spuma.
Bagam la cuptor pentru inca 5 minute pana bezeaua se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se raceasca putin si servim.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta clatite clatite branza clatite cuptor
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1803 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017173 (s)