News Flash:

Clatite americane - O reteta inedita

11 Martie 2016
4575 Vizualizari | 0 Comentarii
Clatite americane - O reteta inedita

Ingrediente:

400 gr porumb fiert
2 oua
6 rosii verzi
300 gr ceapa
150 gr faina de porumb
200 gr faina de grau
1 lingura zahar
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

Bate albusurile spuma tare, cu putina sare. Separat mixeaza galbenusurile bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga peste galbenusuri porumbul bine stors de apa in care a fiert. Incorporeaza peste acest amestec albusurile batuta spuma, insa cu grija pentru a nu se lasa. Adauga apoi trei linguri de faina de grau.

Taie rosiile felii subtiri. Intr-un castron adauga jumatate din faina de grau ramasa si jumatate din faina de porumb. Adauga zaharul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Trece feliile de rosii prin amestecul de faina avand grija sa le scuturi de faina in exces.

Curata cepele si taie-le felii astfel incat sa obtii inele de ceapa. Intr-un castron adauga restul de faina de grausi faina de porumb si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Tavaleste inelele de ceapa prin amestecul de faina avand grija sa nu se rupa. Pune putin ulei intr-o tigaie si toarna o lingura generoasa de aluat. Intinde-l usor pentru a forma mici clatite pufoase. Prajeste-le pe ambele parti pentru a se rumeni.

Scoate-le apoi pe un platou si adauga in tigaie ulei pentru prajit. Prajeste in baie de ulei inelele de ceapa si rondelele de rosii apoi adauga-le peste clatite.
Serveste clatitele ca atare (daca tii post) sau alauturi de o bucata de branza sarata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

clatite americane reteta post clatite post reteta clatite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022515 (s)