News Flash:

“Clasic Cinnabon” – rulouri delicioase umplute cu scortisoara si scaldate in crema de branza

20 Noiembrie 2018
838 Vizualizari | 0 Comentarii

Aceasta reteta este una clasica si se prepara din aluat dospit, umplutura de scortisoara, zahar brun si unt topit si invelite in crema delicioasa de branza. Rulourile cu scortisoara sunt desertul cel mai cunoscut al lantului de cofetarii Cinnabon din Statele Unite. Acestea se servesc calde, stropite din belsug cu crema delicata de branza. Sunt foarte delicioase, pufoase, apetisante, cu o mireasma imbietoare de scortisoara, un adevarat deliciu pentru cei dragi. Savurati-le cu placere alaturi de un lapte cald.

Ingrediente pentru aluat: 200 ml de apa, 11 g de drojdie uscata (sau 50 g de drojdie proaspata), 2 oua, ⅓ pachet de unt moale, 100 g de zahar, 600-700 g de faina (cat va lua aluatul), 1 lingurita de sare, 1 lingura de gluten (intr-o lingura rasa de faina se adauga treptat un pic de apa si se amesteca).

Ingrediente pentru umplutura: ¼ pachet de unt moale, 200 g de zahar brun (am folosit cuburi de zahar pe care le-am facut pudra, insa reteta originala e cu zahar brun), 20 g de scortisoara.

Ingrediente pentru crema: 50 g de crema de branza (am folosit Almette), 100 g de zahar pudra, 2-3 linguri de unt moale, vanilie – la dorinta

Mod de preparare:
Aluatul. Dizolvati drojdia in lapte cald si adaugati un pic de zahar. Intre timp bateti ouale intr-un bol separat. Adaugati untul moale in oua. Adaugati zahar in amestecul obtinut. Turnati drojdia in bolul unde veti framanta aluatul, adaugati amestecul de oua, unt si zahar si amestecati bine.

Combinati faina cu sare. Presarati o parte din faina in aluatul dospit si framantati aluatul. Adaugati glutenul (se prepara simplu dintr-o lingura de faina + 4-5 linguri de apa), apoi adaugati cealalta faina in parti mici. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de o ora.

Umplutura. Topiti untul in cuptorul cu microunde (timp de 7-10 secunde). Combinati scortisoara cu zaharul brun. Intindeti aluatul intr-un strat mare si subtire, de dorit in forma dreptunghiulara. Distribuiti cu mana untul topit pe aluat.

Presarati deasupra scortisoara cu zaharul brun. Rulati aluatul strans sub forma de rola (cu cat mai strans, cu atat mai bine). Taiati cu un cutit sau ata rulourile de grosimea dorita. Am obtinut 29 de rulouri. Coaceti rulourile la cuptor timp de 20-30 de minute la 175 de grade.

Crema. Amestecati untul moale cu crema de branza si zaharul pudra. Dupa ce rulourile s-au copt, le ungeti deasupra cu crema cu ajutorul unei perii de silicon (puteti unge si partile laterale). Le decorati la dorinta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cinnabbon reteta melcisori scortisoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1503 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016161 (s)