News Flash:

Ciupercile, cea mai buna carne! Ce anume le confera o nepretuita calitate curativa

12 Octombrie 2018
1510 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6599 RON (+0.0013)
USD: 4.1469 RON (+0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Ciupercile sunt gustoase, hranitoare, nu ingrasa si ne aduc un aport substantial de minerale. Folosite din cele mai vechi timpuri, ele au fost leac pentru diferite afectiuni, dar si pentru mentinerea sanatatii. Compozitia chimica a ciupercilor difera de la o specie la alta, Dar si cadrul aceleiasi specii, conteaza stadiul de dezvoltare, substratul nutritiv pe care se dezvolta, partea ciupercii luata in considerare (palarie, picior), dar si de conditiile de clima, daca sunt tinere sau batrane.

Dar, in general, ciupercile contin apa, substante organice si saruri minerale. Structura proteinelor (aminoacizii esnetiali) din ciuperci este asemanatoare cu cea din cazeina laptelui, albumina din ou, gliadina din grau. Proteinele sunt comparabile cu cele din carne, astfel ca 100-200 g ciuperci uscate, consumate zilnic, pot substitui carnea.

Un kilogram de ciuperci uscate contine de doua ori mai multe albumine decat carnea de vita, de aproape trei ori mai multe decat carnea de porc sau decat ouale si de 11 ori mai multe decat laptele. Cu o valoare nutritiva ridicata, ciupercile au continut scazut de calorii si grasimi, astfel ca o portie de ciuperci contine doar 20 de calorii si zero grasimi, daca sunt gatite dietetic.

Ciupercile contin mai multa vitamina B12 decat pestele alb sau branza. 25 de grame de ciuperci proaspete acopera cantitatea de vitamine din grupa B, necesare unui adult, pe zi. Ciupercile contin, de asemenea, si vitamina D, necesara sanatatii parului, pielii si unghiilor. Ciupercile sunt recomandate in stari de convalescenta, anemie, surmenaj, dar si pentru alergii.

Specia Portabella si ciupercile albe au o cantitate semnificativa de seleniu, recunoscut pentru calitatea lui de a inhiba cancerul. Fiind probiotice, ciupercile ajuta la intarirea sistemului imunitar in lupta cu factorii patogeni. Datorita continutului de cupru, ciupercile ajuta fierul in producerea celulelor rosii. O portie de ciuperci albe are mai mult potasiu decat o portocala sau o rosie. Iar Portabella e mai bogata in potasiu decat un pahar de suc de portocale sau o banana.

Potasiul aduce beneficii, echilibrand ritmul cardiac, tensiunea arteriala si functiile normale ale nervilor si muschilor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013377 (s)