News Flash:

Ciuperci umplute, facute la cuptor

30 Noiembrie 2017
1663 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Preparatul se face foarte simplu si constituie o mancare gustoasa si consistenta.

Ingrediente:

  • ½ kg ciuperci champignon mari
  • 1 ardei capia
  • 200g kaiser
  • 200g branza uscata
  • 100g cascaval felii
  • 50g unt
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper si boia dupa gust
  • patrunjel verde

Citeste si Salata de pui cu ciuperci: Aceasta salatica am pregatit-o pentru Revelion anul trecut si s-a terminat repede repede

Mod de preparare:

Curatam ciupercile de coaja si de picioruse si le spalam. Lasam ciupercile sa se zvinte si facem umplutura astfel: calim intr-o tigaie la inceput ardeiul kapia taiat cubulete in unt si ulei incins pana cand se inmoaie, apoi adaugam kaiserul taiat cuburi, iar dupa 1 minut piciorusele ciupercilor taiate tot cuburi. Tinem compozitia pe foc pana cand scade zeama lasata de ciuperci, adaugam sare, piper macinat si boia de ardei dulce dupa gust, iar la final patrunjel proaspat tocat marunt, amestecam bine si oprim focul.

Umplem ciupercile cu umplutura calduta, deasupra presaram branza rasa si acoperim cu felii de cascaval. Asezam ciupercile umplute intr-o tava de cuptor si le dam la cuptor pentru 20 minute la 200 grade, sau pana cand sunt facute dupa gustul fiecaruia. Servim ciupercile imediat cat sunt calde ornate cu patrunjel verde tocat marunt. Mai merg servite si cu un sos de iaurt cu usturoi sau sos tzatziki.

Reteta de ciuperci umplute ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Beneficii sanatate ciuperci champignon

Ciupercile sunt organisme vii care apartin regnului Fungi, intalnite in toate mediile de viata, dar nu toate sunt comestibile, unele fiind otravitoare. Exista aproximativ 14.000 de specii de ciuperci.
Ciupercile comestibile contin o serie de nutrienti benefici pentru organismul uman

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic); minerale esentiale, intre acestea numarandu-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gaseste in prea multe fructe sau legume. Ciupercile sunt bogate si in antioxidanti. Cu un continut de peste 80% apa si bogate in fibre, adaugarea ciupercilor la mesele zilnice ofera satietate fara un aport caloric crescut.

Citeste si Ciuperci umplute cu sunca si telemea

O cana de ciuperci asigura organismului 50 de calorii din care acesta isi poate extrage energia necesara. Aceasta calitate le transforma intr-un aliment de baza in curele de slabire. Ciupercile pot fi consumate in salate, in mancaruri, anumite specii fiind considerate o delicatesa. In functie de specie, unele se consuma crude, altele preparate.

Fibrele din ciuperci joaca un rol deosebit de important in prevenirea constipatiei si reglarea sistemului digestiv. Ciupercile contin amidon care, odata ajuns in sistemul digestiv, este transformat in hrana pentru bacteriile din colon, ajutand la mentinerea unui intestin sanatos. Un compus (eritadenina) din ciupercile numite ''shiitake'' ajuta ficatul sa proceseze colesterolul.

Ciupercile "Champignon'' au numeroase beneficii

Ciupercile ''Champignon'' (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sanatatii. Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca doar cateva ciuperci au de 12 ori mai multa cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decat germenii de grau si de patru ori mai mult decat ficatul de pui. In consecinta, au capacitatea de a intari sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substantelor instabile, care ataca permanent si vatameaza membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.

Citeste si Atat de bune sunt - Ciuperci champignon la cuptor - Saptamanl fac cate o portie

In acelasi timp, Universitatea Hanyang din Coreea de Sud a descoperit ca ciupercile pot scadea riscul de cancer la san. Specialistii sustin ca sansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atat mai mici, cu cat consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. Nutritionistii, recomanda ciupercile in dieta si alimentatia femeilor, dar si a barbatilor pentru a preveni cancerul de prostata.

Prin faptul ca are in compozitie iod, este benefica in functionarea glandei tiriode. Cateva ciuperci albe contin o cantitate de potasiu mai mare decat o portocala, contribuind la reglarea tensiunii arteriale.
Ciupercile contin factori antibiotici naturali, ce pot lupta impotriva infectiilor

O cura de 3-4 saptamani in care ciupercile nu lipsesc din alimentatie poate face sistemul imunitar rezistent in fata frigului. Vitamina D isi va reface indicele valoric necesar sanatatii dupa o astfel de cura. Ciupercile sunt singurele alimente non-animale care contin vitamina D, atat de importanta pentru sanatatea si dezvoltarea armonioasa a organismului uman. Vitamina B2 (riboflavina) din continutul ciupercilor este benefica pentru piele deoarece imbunatateste calitatea tesutului, iar vitamina B8 intareste firul de par si ii confera stralucire.

Anxietatea, oboseala si stresul se pot trata si preveni cu ajutorul ciupercilor, datorita continutului mare de zinc si vitamine din grupul B, potrivit www.dietetik.ro. Consumul zilnic a trei ciuperci reduce considerabil senzatia de epuizare fizica si intelectuala, dar si sentimentul neplacut de iritare si anxietate.

Extractele din ciuperci ''Pleurotus'' (burete sau pastrav de fag) au fost incorporate in tincturi, ceaiuri sau pilule si au multe efecte benefice: antibacterian, antiviral, reduc tensiunea, protector cardio-vascular si tonic pentru sistemul nervos. In natura exista multe varietati de ciuperci otravitoare, din acest motiv nefiind indicat consumul de ciuperci salbatice, ci doar soiurile comestibile, care sunt recoltate in conditii sigure, potrivit site-ului www.sfatulmedicului.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciuperci champignon ardei capia kaiser branza uscata patrunjel verde
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1535 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013730 (s)