News Flash:

Ciuperci umplute cu quinoa

21 Martie 2014
1643 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 ciuperci champignon mari
200 g quinoa
1 cub branza sarata de oi
1 cubulet unt
putina sare (optional)
cateva seminte de susan negru (pentru decor)
vlastari de mustar (pentru decor)

Mod de preparare:

Se spala bine quinoa (cel mai bine e sa fie spalate direct intr-o sita incapatoare, asa nu se pierde niciun bob pretios). Se lasa la inmuiat in apa plata cu putina zeama de lamaie (cateva ore), sa se elimine acidul fitic, iar digestia sa fie cat mai usoara. Daca nu aveti timp, atunci sariti etapa aceasta.
Quinoa se pune la fiert in apa plata (400 ml apa).
Dupa fierbere (15 minute, aproximativ), se ia de pe foc si se lasa acoperite cca 10 minute, sa absoarba restul de apa plata si sa devina pufoase.
Se adauga untul in quinoa si se amesteca bine. Se adauga branza rasa marunt si se omogenizeaza.  Se lasa deoparte, sa se intrepatrunda aromele. Daca e cazul, se mai adauga sare.
Intre timp, se spala bine ciupercile si se scot piciorusele. Palariile de ciuperci se pun la fiert in abur cca 10 minute. Se scot, se scurg bine, se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca 5 minute. Se umplu palariile de ciuperci cu quinoa si branza. Se decoreaza cu vlastari proaspeti de mustar si cateva seminte de susan negru, pentru contrast.

Ciuperci umplute cu quinoa
recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ciuperci ciuperci umplute ciuperci quinoa retete vegetariene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1842 viz    0 com
1880 viz    0 com
3412 viz    0 com
4040 viz    0 com
1439 viz    0 com
1939 viz    0 com
1602 viz    0 com
1658 viz    0 com
1744 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018136 (s)