News Flash:

Ciuperci sote

3 Mai 2011
2718 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciuperci sote
Ingrediente: 500 gr ciuperci champignon micute 2-3 prize oregano 4 catei de usturoi 1 lingurita rasa boia dulce 1 varf bun chilli pudra (sau boia iute) 1 lingura suc de lamaie 3 linguri sherry sec (Tio Pepe Fino) cateva fire de patrunjel 7 linguri ulei de masline de calitate sare Mod de preparare: Spalati ciupercutele cu un servetel umed si taiati din codite astfel incat sa ramana doar 1/2 de cm din ele. Striviti usturoiul si apoi pisati-l intr-un mojar cu putina sare pana devine pasta. Adaugati peste el boiaua dulce si chili  si 2 linguri de apa. Frecati pana obtineti un mujdei fin. Tocati marunt patrunjelul. Tot timpul cat pregatiti ciupercile focul sa fie la maxim! Trebuie sa auziti cum sfaraie tigaia non-stop. Se incinge bine uleiul, intr-o tigaie larga, in care ciupercile sa nu fie inghesuite. Adaugati ciupercile si prajiti-le scuturand tigaia din cand in cand (sau amestecand cu o lingura de lemn, cum va e mai la indemana) pana vedeti ca pe alocuri sunt rumene, cca 3-4 minute. Presarati ciupercile cu oregano (pe care-l striviti intre degete cand il presarati ca sa-si elibereze mai bine aroma) si sare dupa gust. Turnati mujdeiul si amestecati rapid. Turnati sucul de lamaie si sherry-ul si lasati sa fiarba inca 1 minut, pana cand sosul din tigaie se ingroasa, devine siropos. Se ia tigaia de pe foc si se presara patrunjelul tocat. Se gusta de sare. Se servesc calde sau reci, cu paine taraneasca (ca sa inmuiati in sosul delicios).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua pane ciuperci iahnie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3270 viz    0 com
1096 viz    0 com
3566 viz    0 com
4088 viz    0 com
1187 viz    0 com
3450 viz    0 com
1684 viz    0 com
1614 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029636 (s)