News Flash:

Ciuperci sote

3 Mai 2011
2619 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6618 RON (0.0000)
USD: 4.0162 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ciuperci sote
Ingrediente: 500 gr ciuperci champignon micute 2-3 prize oregano 4 catei de usturoi 1 lingurita rasa boia dulce 1 varf bun chilli pudra (sau boia iute) 1 lingura suc de lamaie 3 linguri sherry sec (Tio Pepe Fino) cateva fire de patrunjel 7 linguri ulei de masline de calitate sare Mod de preparare: Spalati ciupercutele cu un servetel umed si taiati din codite astfel incat sa ramana doar 1/2 de cm din ele. Striviti usturoiul si apoi pisati-l intr-un mojar cu putina sare pana devine pasta. Adaugati peste el boiaua dulce si chili  si 2 linguri de apa. Frecati pana obtineti un mujdei fin. Tocati marunt patrunjelul. Tot timpul cat pregatiti ciupercile focul sa fie la maxim! Trebuie sa auziti cum sfaraie tigaia non-stop. Se incinge bine uleiul, intr-o tigaie larga, in care ciupercile sa nu fie inghesuite. Adaugati ciupercile si prajiti-le scuturand tigaia din cand in cand (sau amestecand cu o lingura de lemn, cum va e mai la indemana) pana vedeti ca pe alocuri sunt rumene, cca 3-4 minute. Presarati ciupercile cu oregano (pe care-l striviti intre degete cand il presarati ca sa-si elibereze mai bine aroma) si sare dupa gust. Turnati mujdeiul si amestecati rapid. Turnati sucul de lamaie si sherry-ul si lasati sa fiarba inca 1 minut, pana cand sosul din tigaie se ingroasa, devine siropos. Se ia tigaia de pe foc si se presara patrunjelul tocat. Se gusta de sare. Se servesc calde sau reci, cu paine taraneasca (ca sa inmuiati in sosul delicios).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oua pane ciuperci iahnie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3046 viz    0 com
986 viz    0 com
3430 viz    0 com
3368 viz    0 com
1090 viz    0 com
3321 viz    0 com
1559 viz    0 com
1538 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1684 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019680 (s)