News Flash:

Ciulama de pui

4 Mai 2011
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciulama de pui
Ingrediente: 1 kg carne de pui (cu os) 4 linguri (cu varf) cu faina 1+1 ceapa 2 morcovi 4 linguri cu smantana groasa 300 ml lapte dulce 100 ml ulei patrunjel verde sare piper alb (proaspat macinat) Mod de preparare: Carnea se parleste si se spala in cateva ape reci. Se pune la fiert impreuna cu o ceapa intreaga si morcovii, in apa sarata. Se curata spuma cat mai des si, cand carnea este pe 3/4 fiarta, se scoate din oala, se sterge cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei bine incins - numai cat sa faca putina crusta si sa se rumeneasca usor. Intre timp, strecuram supa, pastram morcovii si aruncam ceapa. Apoi, tocam marunt cealalta ceapa si o inabusim cu o lingura de ulei si o cescuta de supa. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam faina desfacuta in laptele amestecat cu smantana. Daca este necesar, mai adaugam supa de carne. Fierbem sosul (amestecand foarte des) aprox. 10 minute. Potrivim de sare, presaram piper alb (proaspat macinat) si carnea prajita. Fierbem impreuna inca 5 minute. Se serveste cu patrunjel tocat marunt sau decorata cu morcovul alaturi de care a fiert in supa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciulama smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019784 (s)