News Flash:

Ciulama de ciuperci cu mamaliga

30 Octombrie 2013
2080 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g ciuperci proaspete
100 ml lapte
200 ml smantana
3 linguri amidon
1 cubulet unt
3 cepe micute
sare
piper alb dupa gust

Mod de preparare:


Se spala ciupercile, se curata de picioruse, iar palariile se taie felii, dupa care se fierb in abur 10 minute, pana se inmoaie.

Intre timp se spala ceapa, se curata si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, pana devine sticloasa. Se adauga 50 ml lapte, se lasa sa se infierbante, dupa care se adauga smantana. se omogenizeaza bine si se mai lasa 1 minut pe foc. Se adauga ciupercile fierte si scurse, se lasa inca 3 minute pe foc.

Separat, se amesteca intr-un bol amidonul cu laptele ramas. Se toarna compozitia aceasta peste ciupercile de pe foc si se mai fierb 2-3 minute, pana se ingroasa compozitia. Se stinge focul, iar mancarea se asezoneaza cu sare si piper alb. Se serveste imediat, cu mamaliguta calda si ardei iute.

Ciulama de ciuperci recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ciulama mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1846 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020944 (s)