News Flash:

Ciulama cu ciuperci

31 Ianuarie 2014
2968 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingredinte:

1 pui sau 1 kg carne de pui
1 morcov
1 pastarnac
1 ceapa
1 telina
1 radacina de patrunjel
1 cutie ciuperci sau 500 gr ciuperci proaspete
200 ml smantana pentru gatit
200 ml lapte dulce
3 linguri faina
100 gr unt
sare
piper

Mod de preparare:


Spalam puiul si il portionam sau, daca avem carne de pui deja portionata, o spalam bine. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba. Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate. Separat punem untul la topit, adaugam faina si mestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper. Servim ciulamaua calda cu mamaliguta.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ciulama ciulama pui ciulama pui retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013270 (s)