News Flash:

Ciudatenii culinare: sare cu.... bere!

9 Septembrie 2013
2418 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarea nu este un condiment care doar "sareaza" alimentele. Ea scoate aromele din mancaruri si le accentueaza. Tocmai de aceea, poti sa o incerci in diferite combinatii, unele din ele chiar neasteptate.

Explicatia stiintifica este ca sarea, adaugata peste alimente, ajuta moleculele acestora sa se elibereze in aer, accentuandu-le astfel aroma. De asemenea, s-a mai dovedit ca sarea suprima gustul amar. Iata cu trebuie sa o incerci:

Cu ciocolata
Da, suna ciudat, insa nu da un verdict pana nu incerci. Sarea chiar scoate la suprafata toate aromele ciocolatei.

In cafea
Probabil te-ai obisnuit sa adaugi zahar si lapte in cafeaua ta de dimineata, insa sarea este ingredientul care o face cu adevarat delicioasa. Ii scoate la iveala chiar si cele mai subtile arome.

Cu fructe
Presara putina sare inainte sa consumi ananas sau grepfrut. Te vei bucura de un gust de neuitat. De asemenea, incearca neaparat si pepene cu sare. Cei care au facut-o spun ca pepenele cu sare este mult mai bun. Asta pentru ca, iti vine sa crezi sau nu, sarea il face mai dulce. De asemenea, pentru ca sarea stimuleaza producerea de saliva, pepenele iti va parea si mai suculent decat este in realitate.

In bere
Bere sarata? Sigur ca da! Poate nu ti se pare tentant, dar putina sare presarata peste halba de bere o face sa fie mai buna.

Cu inghetata
Sarea in inghetata nu doar ca o face mai aromata, dar schimba si modul in care ii percepi textura: o face sa para mai cremoasa. Incearca, nu vei regreta.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciudatenii culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023459 (s)