News Flash:

Ciudatenie culinara: ciorba de bolovan

12 Februarie 2013
1603 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba de bolovan! Chiar daca nu suna prea bine, zeci de pofticiosi din Timisoara s-au inghesuit sa guste din preparatul inedit. Ciorba a fost preparata de un bucatar roman care sustine ca mineralele din compozitia bolovanului ofera, pe langa savoare, o portie buna de sanatate.

Un bucatar din Timisoara a preparat o ciorba dintr-un bolovan de granit, dupa o reteta din Elvetia. Bolovanul din granit este adus de la poalele muntelui Semenic, judetul Caras Severin special pentru ciorba. Inainte sa fie aruncat in oala alaturi de carne si zarzavaturi, bolovanul trebuie incins la foc timp de 3 ore.

De langa oala nu au lipsit nici pofticiosii care s-au incumetat sa guste din ciorba minune. Daca la noi in tara pofticiosii au platit doar 10 lei pe portie, in alte locuri din lume ciorba de bolovan este o delicatesa. La un restaurant de lux, o portie ajunge chiar si la 200 de euro.

sursa: rtv
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oala delicatesa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031982 (s)