News Flash:

Citeste cat timp trebuie sa tii produsele in frigider sau congelator

12 Iunie 2012
5820 Vizualizari | 0 Comentarii
De multe ori iti pui intrebarea daca este bine sa congelezi sau sa refrigerezi carnea pe care o cumperi, astfel incat aceasta sa fie consumata in deplina siguranta.
Ideea este ca timpul si metoda de pastrare a carnii depinde de tipul acesteia, conform Reader's Digest. Spre exemplu, carnea cruda de pui poate sta in frigider doar 1-2 zile si pana la un an in congelator. Puiul gatit poate fi refrigerat cateva zile si congelat nu mai mult de 2-6 luni.

Carnea rosie cruda, cum ar fi cea de porc, poate sa fie tinuta in frigider pana la 5 zile si inghetata 4-12 luni. Cea gatita sta lejer 3-4 zile la racoare si 2-6 luni inghetata.

Sunca este buna de mancat si dupa o saptamana in frigider, dar carnatii cruzi nu este bine sa depaseasca 2 zile. Ambele rezista congelate cam o luna.

Ouale pot fi tinute la frigider pana la o luna, in cazul in care sunt crude, dar nu mai mult de o saptamana, daca sunt fierte. Doar albusul de ou sau cele batute pot fi congelate si tinute la rece chiar si un an. Albusurile si galbenusurile separate trebuie aruncate din frigider dupa 3-5 zile.

Salatele ce au carne sau oua nu trebuie sa zaboveasca nici ele in frigider mai mult de 3-5 zile.

sursa: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sunca frigider salatele oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1805 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029208 (s)