News Flash:

Ciorbita de pui cu legume si orez a la ,,MasterChef" Ovidiu Huiban

3 Ianuarie 2019
526 Vizualizari | 0 Comentarii

Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gatire: 50 minute
Gata in: 1 h 20 min .
Ingrediente:

  • 1 kg de pui
  • 5 morcovi
  • 3 cepe medii
  • 1 legatura de patrunjel si leustean
  • 2 teline potrivite
  • 3 linguri rase de orez
  • sare, piper
  • un ardei gras
  • 3 oua proaspete de tara
  • 50 g de bulion
  • 5 l apa
  • bors- propriu (E foarte simplu sa faci husti: tarate de grau , paine, apa.

Mod de preparare: Amestecati cam 250 gr. tarate de grau cu o felie de paine, maruntita si amestecul rezultat il umeziti. Trebuie sa il umeziti bine-bine, astfel incat sa musteasca. Eu fac asta intr-un bol mic, dupa care pun deasupra o farfurie.
N-o puneti la frigider, incetineste fermentarea. Bolul sa nu fie plin, pentru ca taratele isi maresc volumul si este posibil ca acestea sa dea pe dinafara. Se lasa cam 2 zile.
Dupa care vine reteta de bors: borcan de 5 l, husti 300gr, tarate de grau-200gr, 1 lingura malai, 1 ramura de visin si una de leustean.
Proportia ca volum ar fi: o treime husti, doua treimi tarate. Dupa care se umple borcanul cu apa calda. Borcanul sa fie cam o treime cu tarate/husti, restul apa.
Dupa ce punem apa, ele se mai umfla si o sa avem cam 40% tarate/husti, 60% apa. Apa sa fie aproape fierbinte. Se mesteca in borcan de cate ori avem ocazia ( de preferat cu o lingura de lemn ). Deasupra se aseaza o farfurie de dimensiunea gurii borcanului , nu capac. Ar trebui sa fie gata in 24 de ore.

Etape de realizare a borsului:
Painea neagra se amesteca cu taratele si apa.
Hustile va fi pus la fundul borcanului, apoi taratele si mirodeniile :crenguta de visin si putin leustean , dupa care se umple borcanul cu apa cat mai calda.
Trebuie mestecat in borcan cand si cand. A doua zi este gata.
Are o frumoasa culoare aurie , e aromat si gustos!)

Prepararea ciorbei (oala de 7 l , aproximativ 22 de portii)
Etapa 1: Punem puiul la fiert, il tinem timp de 60 minute pana se fragezeste carnea si luam spuma de deasupra. O sa observati ca ramane foarte multa grasime pe care o puteti lua odata cu spuma.
Etapa 2: Pana atunci taiem legumele : radem morcovul pe razatoare, ceapa taiata marunt, telina si ardeiul cubulete.
Etapa 3: Cand este fiert puiul punem legumele in oala, daca aveti 1 crenguta de telina sau leustean o puteti adauga si pe acesta.
Peste 10 min adaugam si orezul spalat bine pentru a nu ingrosa ciorba,apoi punem sarea si piperul .
Etapa 4: Dupa 10 minute punem 4 -5 linguri de bulion si borsul dupa gust. Lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam si potrivim de sare dupa care oprim focul si punem deasupra patrunjelul si leusteanul taiat marunt. Pentru servire este recomandat ardei iute si smantana.
Pofta buna!

Reteta recomandata de Ovidiu Huiban.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorbita pui reteta ciorba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015115 (s)