News Flash:

Ciorba taraneasca

16 Mai 2011
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba taraneasca
Ingrediente: 1 kg carne (de porc sau vita) 1 ceapa mare (cca 100 gr) 1 radacina patrunjel (cca 100 gr) 1 bucata telina (cca 100 gr) 2 morcovi (cca 200 gr) 2 cartofi (cca 300 gr) varza alba (cca 300 gr) conopida (cca 200 gr) 1 ardei mic (cca 50 gr) 2 rosii (cca 200 gr) 150 gr mazare (din conserva) 200 ml bulion (sau o lingura de pasta de rosii dizolvata cu putina supa) 1 lamaie 1/2 legatura verdeata (leustean, patrunjel sau tarhon) 3 lingurite sare 3 linguri ulei Mod de preparare: 1. Se taie carnea cubulete, lasand si cateva cubulete cu grasime. Se pun intr-o oala si se adauga 3.5 l apa rece. Se fierbe totul la foc mediu pentru cca 1 ora, pana ce carnea e fiarta. Nu trebuie sa fie frageda inca, dar sa fie comestibila in acest punct. In acest timp nu uitati sa o spumati de cateva ori. Apoi stergeti marginea oalei cu un servetel umed. 2. In acest timp se taie cubulete mici zarzavatul (ceapa, morcovii, radacina de patrunjel si telina). Se calesc apoi in uleiul incins pana cand ceapa se inmoaie. 3. Se adauga zarzavaturile calite in oala cu carne, plus 1 lingurita sare. Se continua fierberea pentru 10 minute. 4. Se desface conopida buchetele, cartofii se taie cuburi, ardeiul cubulete mici si varza patratele. Se adauga si ele in oala plus inca 1 lingurita de sare si se mai fierbe totul cca 30 minute, pana conopida si cartofii sunt fierti (dar nu moi). 5. Se adauga rosiile taiate cubulete (le puteti decoji daca doriti; puteti folosi rosii din conserva), mazarea si bulionul. Se mai fierbe totul inca 10 minute. 6. Stingem focul si gustam de sare, eu am mai pus inca 1 lingurita. Apoi acrim supa cu suc de lamaie (sare de lamaie, suc de pe ardei iuti murati sau bors) dupa gust. Puneti la inceput sucul de la 1/2 lamaie si mai adaugati daca va place mai acrisoara. 7. Adaugam verdeturile tocate marunt. 8. Se serveste simpla, cu smantana sau cu ardei iute murat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gaina carne mirin garnitura conopida telina sos worcestershire
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1539 viz    0 com
1233 viz    0 com
853 viz    0 com
2794 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014856 (s)