News Flash:

Ciorba din gaturi de curcan

7 Noiembrie 2018
319 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente: 1 kg gaturi de curcan, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, ¼ radacina telina, 1 ceapa mica, 6-7 catei de usturoi, 300g smantana grasa (eu cumpar cu 32% grasime de aici), 3 galbenusuri, 80-100g orez, sare, piper pentru acrit suc de lamaie, bors sau otet.

Mod de preparare: Gaturile de curcan le spalam bine in mai multe ape si apoi le punem la fiert in 4 l de apa rece. Pana dau in clocot curatam zarzavatul si il dam pe razatoarea cu gauri mari, apoi il calim in putin ulei. Eu am procedat asa pentru ca da un gust mai bun ciorbei si pentru ca gaturile de curcan sunt mai seci, nu au deloc grasime. Daca o preparati de exemplu cu tacamuri de gaina atunci puneti zarzavatul ras direct in oala, fara sa il caliti in prealabil. Cand apa da in clocot spumam si adaugam legumele calite. Adaugam si ceapa curatata si crestata in forma de x acolo unde cresc radacinile (o sa vedeti ca asa nu se mai desface cand fierbe). Punem si sare si lasam sa fiarba la foc potrivit cu capac.

Cand carnea a fiert, o scoatem si o lasam sa se raceasca apoi o curatam de pe os si o punem inapoi in ciorba. Adaugam orezul sau pastele si le lasam sa fiarba. Oprim focul si lasam ciorba sa se “stampere” adica sa se aseze putin, sa se opreasca din fiert.

Pana atunci curatam usturoiul si il zdrobim bine apoi dregem ciorba. Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si adaugam peste ele putin cate putin din lichidul fierbinte. Rasturnam totul in oala si amestecam usor. Punem si usturoiul zdrobit si acrim ciorba cu suc de lamaie, otet sau bors. Noua ne plac ciorbele acre, dar daca va plac mai dulci puteti sa o lasati si asa este la fel de buna, totul depinde de cum sunteti obisnuiti.

Albusurile puteti sa le turnati direct in oala sau sa le folositi la alt preparat. Eu nu le-am pus de data asta, dar de obicei le bat putin cu furculita si le torn peste ciorba fierbinte. Potrivim de sare si piper si servim cu patrunjel verde tocat pus deasupra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorba gaturi ciorba curcan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1588 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015258 (s)