News Flash:

Ciorba de vacuta - Reteta delicioasa

11 Martie 2016
5662 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 – 600 gr carne de vita (rasol sau pulpa)
1 radacina patrunjel
2 morcovi
200-300 gr fasole verde pastai
1 telina
200-300 gr conopida
1-2 rosii decojite
1 ardei gras
2 cepe
2-3 cartofi
leustean proaspat sau uscat
sare
piper
2 lingurite Vegeta Bors cu Smantana (10 g pentru 3,5 litri de ciorba)

Mod de preparare:

Pune carnea la fiert in apa rece cu sare, iar intre timp pregateste radacinoasele. Taie ceapa marunt, iar telina, patrunjelul si morcovii in cuburi. Cand lichidul da in clocot, indeparteaza cu grija spuma de cateva ori. Cand nu se mai formeaza spuma, verifica carnea cu o furculita: daca aceasta intra in carne, se pot adauga radacinoasele.

Lasa-le sa fiarba la foc mic, timp in care poti pregati restul de legume – conopida, fasole verde, ardei si cartofi. in functie de preferintele fiecaruia, acestea pot fi inlocuite cu varza alba, mazare boabe, gulie sau dovlecel. Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate poti adauga conopida, ardeiul si fasolea verde.

Mai verifica o data gradul de fierbere al carnii, iar daca furculita intra usor in ea, scoate-o si las-o sa se raceasca putin, dupa care taie-o in cuburi si adauga zeama care fierbe.

Cand legumele sunt aproape fierte, adauga si cartofii, apoi rosiile fara pielita, taiate in cuburi. La sfarsit adauga verdeata tocata marunt si Vegeta Bors (dizolvat in prealabil in putina zeama de la ciorba), bogat in legume uscate natural, tarate din cel mai bun grau, porumb si leustean pentru un gust intens si mai multa savoare.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorba vacuta ciorba vita ciorba reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021438 (s)