News Flash:

Ciorba de sfecla rosie cu costite de porc. Iti va rasfata papilele gustative

6 Iulie 2018
428 Vizualizari | 0 Comentarii

Ciorba de sfecla rosie este o mancarica cu consistenta groasa, preparata din legume si carne. Uneori ea este numita „ciorba fara varza”. Datorita cantitatii mari de sfecla rosie, gustul ei este dulciu.

INGREDIENTE (PENTRU 8 PORTII): 500 g de costite de porc; 500 g de sfecla rosie; 500 g de cartofi; 2 cepe;-un morcov mediu; 3-4 catei de usturoi; 1.5 lingurite de sare; 6 linguri de ulei; 2.5 litri de apa; verdeata — dupa gust; smantana fermentata — pentru servit (optional); oua fierte — pentru servit (optional).

MOD DE PREPARARE: Taiati costitele de porc in bucatele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu 2.5 litri de apa. Puneti vasul pe foc. Adaugati sarea — toata cantitatea indicata in reteta. Dupa ce apa va da in clocot, reduceti focul pana la moderat si fierbeti carnea pe parcursul a 35-40 minute. Curatati si taiati cartofii in feliute. Curatati morcovul si ceapa. Taiati ceapa in semiluni, iar morcovul — in fasii subtiri. Puneti ceapa intr-o tigaie cu uleiul. Adaugati morcovul. Prajiti-le timp de 10 minute, amestecand periodic. Curatati sfecla rosie si taiati-o in fasii subtiri. Impingeti ceapa si morcovul spre peretii tigaii.

Adaugati sfecla rosie in centrul tigaii. Prajiti-o separat timp de 5 minute, amestecandu-o periodic. Apoi amestecati toate legumele din tigaie si continuati sa le prajiti pe parcursul a 8-10 minute, amestecandu-le periodic. Adaugati cartofii in supa de carne si fierbeti-i timp de 10 minute din momentul clocotirii. Apoi adaugati legumele prajite in cratita. Aduceti ciorba pana la punctul de fierbere si luati cratita de pe foc. Maruntiti usturoiul si verdeata. Adaugati-le in ciorba. Acoperiti cratita cu un capac si lasati ciorba sa se odihneasca timp de 10-15 minute. Amestecati-o inainte de servire.

Daca doriti, puteti sa adaugati cate o lingura de smantana si cate o jumatate de ou fiert in fiecare farfurie cu ciorba de sfecla rosie. De asemenea, ouale fierte (2-3 bucati la o cratita) pot fi taiate in bucatele si adaugate in ciorba odata cu usturoiul si verdeata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013122 (s)