News Flash:

Ciorba de salata - Secretele unui preparat, dezvaluite de o reteta saseasca

13 Iulie 2017
3744 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba de salata este un fel de mancare usor de preparat, intr-un timp destul de scurt, fiind considerata o delicatesa, sustine Rosa Cristurean din Ghimbav, o sasoaica de 76 de ani si care provine dintr-o familie de sasi stabilita in Ghimbav pe la 1800.
„Am fost bucatareasa la ‘Casa Prichindel’ din Ghimbav pentru copiii abandonati timp de 16 ani, de unde m-am pensionat in urma cu doi ani si stiu ca in momentul in care preparam ciorba de salata mereu era ‘bataie’ pe aceasta ciorba si fiecare mai cerea de doua ori. Este un fel de mancare usor de preparat pe care o poate face orice doreste sa manance ceva proaspat si gustos”, a declarat pentru Agerpres Rosa Cristurean.

Potrivit acesteia, pentru prepararea ciorbei de salata se pune apa la fiert intr-o oala de 3 litri, 5 sau mai mult, fiecare in functie de cat doreste sa prepare. In apa pusa la fiert se toaca marunt usturoi verde sau de care are gospodina si se adauga sare dupa gust.

Pana fierbe apa, se spala bine salata, o capatana sau doua, in functie de marimea acesteia si de cantitatea de apa, iar cand apa fierbe se pune salata si se lasa sa dea un clocot dupa care se ia oala de pe foc. Se prajeste apoi un pic de slanina cu doua, trei oua, iar cand este gata se taie cubulete si se pune in oala in care a fiert salata. Inainte de a pune aceste cubulete din slanina si oua, se face un amestec de smantana si faina care se toarna peste ciorba de salata.

Citeste si I se spune ”supa magica”. Este plina de nutrienti si te ajuta sa slabesti! Cum o poti prepara simplu acasa

„Nu se acreste, dar trebuie sa stiti ca toata savoarea preparatului este data de usturoi si de salata. Cine are salata in gradina si o foloseste si la prepararea ciorbei ii va iesi un preparat si mai delicios”, a tinut sa precizeze doamna Rosa, care spune ca prepararea unei astfel de ciorbe dureaza intre 15 si 20 de minute si nu reprezinta un lucru complicat.

Potrivit Agerpres, Rosa Cristurean a mai afirmat ca a invatat sa prepare salata cruda cu usturoi tocat marunt, iar dintr-o lingura de otet, o lingura de zahar si apa se face un amestec care se toarna peste cele doua ingrediente, se adauga sare dupa gust si rezulta o salata verde foarte sanatoasa si gustoasa la care nu se adauga ulei. „Este o salata originara de Ghimbav”, a mai aratat femeia.

Ea spune ca tot ce este crud trebuie consumat, iar din legume si fructe se pot face o varietate de combinatii, atat in ceea ce priveste salatele, cat si prepararea ciorbelor si a prajiturilor cu fructe.

„Nu uitati patrunjelul, o leguma foarte, foarte savuroasa si sanatoasa care iti calmeaza nervii si care nu trebuie sa lipseasca de la nici un preparat, de preferat in stare cruda, iar cel din gradina are toate calitatile, spre deosebire de cel cumparat din supermarket”, a mai spus doamna Rosa.Vocea Trasilvaniei.ro.

sursa: ampress

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017823 (s)