News Flash:

Ciorba de salata - reteta ardeleneasca de post

14 Aprilie 2011
3884 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba de salata
Ingrediente: - salata - 2 buc. - ceapa - 1 buc. mai mare - morcovi - 2 buc. - patrunjel (radacina) - 2 buc. - usturoi - 1 capatana - marar si otet de tarhon - dupa gust - 4 linguri cu ulei - 3 linguri cu bulion - 2 linguri cu faina - sare, piper - dupa gust, optional. Mod de preparare: Se curata legumele, se taie cubulete si se pun la fiert, in apa fierbinte, cu sare si piper. Cand sunt bine fierte, se adauga salata spalata si taiata, mararul si condimentele de legume. Se potriveste de sare si se mai lasa la fiert 10 minute. Dupa aceea, separat, se incalzeste uleiul in tigaie si se adauga bulionul, se caleste foarte putin, apoi se adauga faina si se amesteca sa nu se arda. Se stinge cu apa calda si se pune apoi in oala in care am fiert legumele si salata si se mai fierbe 5-6 minute, adaugand acum si otetul de tarhon, dupa gust. De  multi ani folosesc oala de presiune in care pun de la bun inceput toate legumele, in apa fierbinte. La sfarsit adaug bulionul si faina, otetul de tarhon. Gustul special al acestei retete este dat de combinatia de usturoi, marar si tarhon. Este buna si calda, dar si rece, in timpul verii. Dupa aceeasi reteta pregatesc si ciorba de varza sau de dovlecei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gaina vinete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2165 viz    0 com
1145 viz    0 com
3162 viz    0 com
4158 viz    0 com
1850 viz    0 com
1439 viz    0 com
1933 viz    0 com
1383 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1512 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019793 (s)