News Flash:

Ciorba de pui a la grec

26 Iulie 2018
2444 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente: un pui mic (eu am pus 2 pulpe de pui+un piept), o ceapa, o radacina telina, o radacina patrunjel (de marime medii), 3 morcovi, o ceasca orez, 250-300 ml smantana (sau o cana lapte+200 ml smantana), 2 galbenusuri, patrunjel verde, sare, piper, zeama de la o lamaie.
Mod de preparare: Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aproximativ 4-5 l. Dupa ce da un clocot, se ia spuma si se adauga telina, ceapa si patrunjelul, taiate bucati marisoare. Cand sunt toate fierte, se strecoara.
In supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase, taiata bucatele, morcovul dat pe razatoare si orezul spalat bine.
Intr-un bol se bat galbenusurile si se amesteca cu smantana. Cu un polonic luati cate putina ciorba din oala si amestecati cu smantana, incercand s-o aduceti la o temperatura apropiata cu a ciorbei. Se adauga in ciorba atunci cand morcovul si orezul sunt fierte bine, luand oala de pe foc.
Potrivim gustul de sare si piper, punem putina vegeta, mai dam cateva clocote si adaugam zeama de lamaie.
Servim presarat cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019863 (s)