News Flash:

Ciorba de perisoare facute din peste - Reteta pentru masa festiva

10 Martie 2017
2791 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 ceapa medie
1 morcov potrivit
1 pastarnac potrivit
1/2 ardei capia rosu
2 linguri orez
2 rosii coapte
1 lingura pasta de tomate
bors
delikat
patrunjel
leustean

Pentru perisoare:
300 g carne somn
100 g carne pangasius
1 ceapa mica
2 linguri orez
2 fire patrunjel
delikat
piper
2 oua

Mod de preparare:

Am tocat legumele marunt. Am pus ceapa la calit in putin ulei, cand si-a schimbat culoarea am adaugat morcovul si pastarnacul tocat marund si rondele. Am lasat 2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat si el. Le-am lasat pe toate sa se caleasca cateva minute, apoi am stins cu apa calda, adaugand si o lingura rasa de sare mare.

Cat legumele fierbeau la foc mic, am pregatit perisoarele. Carnea am ales-o bine de oase, apoi am macinat-o cu un blender de mana (era cam mare deranjul ptr robot, si mai ales ca blederul de mana si-a facut foarte bine treaba).

In carnea macinata am adaugat ceapa tocata marunt-marunt, cele 2 linguri de orez fiert pe jumatate, 1 lingurita de delikat, un praf de piper si patrunjelul tocat marunt.

Am amestecat bine, am adaugat cativa stropi de apa si am format perisoarele. Cand legumele erau aproape fierte am pus si cele 2 linguri de orez nefiert, iar la cateva minute am adaugat perioarele.

Dupa cum ati vazut, eu nu pun ou in perisoare, ci am invatat de la matusa mea o alta metoda:
Am batut cele 2 oua cu un pic de sare si am adaugat 2-3 linguri de apa. Cu o paleta am pus perisoare in castronul cu ouale batute (numarul de perisoare trebuie sa nu fie foarte mare), am vanturat un pic ca oul sa „ude” toate perisoarele pe toate partile, apoi cu spumiera le scot din castron si le las un pic sa se scurga, apoi le adaug in zeama de ciorba. Si se repeta figura pana terminam perisoarele.

Cand perisoarele incep sa se ridice deasupra am pus rosiile oparite si tocate marunt si pasta de tomate, si am lasat sa fiarba 10 minute. Am adaugat borsul (eu am pus 2 linguri) si delikatul (1 lingura rasa) si am mai lasat putin sa fiarba. Cand toate au fost gata, am stins focul si am adaugat patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorba perisoare perisoare peste retete ciorba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1540 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013884 (s)