Ingrediente:
1
pui sau 1 kg
carne de vitel sau miel
1
morcov
1
patrunjel
1
ceapa
250-300g
macris
3
galbenusuri
3 linguri
smantana
3-4 linguri
otet
sare
patrunjel verde
Mod de preparare:
Se taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt. Cand carnea este aproape fiarta, se strecoara ciorba in alta oala, unde se pun si bucatile de carne. Se adauga tot atunci macrisul ales si spalat si patrunjel verde taiat marunt. Se lasa sa mai fiarba in jur de 10-15 minute. Separat, se bat in supiera galbenusurile cu smantana si otetul, apoi se pune peste acestea cate putin din ciorba, amestecand-o totodata bine, pana se pune toata ciorba. Se serveste fierbinte cu felii de franzela prajite in unt, care se pun in ciorba.
sursa articol: http://www.gustos.ro
sursa fotografie: http://chezpim.com
Comentarii (0)