News Flash:

Ciorba de fasole in paine

29 Aprilie 2011
1419 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba de fasole in paine
Ingrediente: - 500 gr de fasole alba - 2 morcovi potriviti - 1 pastarnac - 2 cepe - 2 catei de usturoi - 1 ardei gras potivit - 2 rosii, - patrunjel dupa gust - 200 gr de kaizer - 1 lingurita de cimbru uscat - sare / piper / boia / ulei - painici negre potrivite sau chifle - Sos de tomate (bulion) Mod de preparare: Fasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi, se scurge apa si se da din nou la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se ulei se continua fierberea. Separat se curata, spala si toaca marunt legumele: ceapa, ardeiul si usturoiul se rade morcovul si pastarnacul pe razatoarea mica. Alaturi se taie feliute subtiri de kaizer si se caleste impreuna cu zarzavatul, se sareaza, pipereaza si se lasa pana se inmoaie legumele. Dupa ce legumele si kaizerul s-au calit se trec in oala unde fierbe fasolea, continuandu-se fierberea, se gusta din cand in cand, pentru a potrivi gustul cu sare, piper, boia si cimbru. Se adauga bulion sau sos de tomate dupa preferinta si gust. Pentru servire cat mai traditionala ciorba de fasole se pune intr-o chifla sau intr-o painica neagra care a fost ori taiata in doua jumatati egale ori s-a taiat un capacel din partea de sus a painii pe unde se scoate miezul de paine, lasandu-se 1-1,5 cm in partea de jos a painii, pentru ca aceasta sa nu se inmoaie foarte repede, dupa care aceasta se va umple cu ciorba de fasole se poate adauga patrunjel tocat daca se doreste, eu nu am adaugat. Se serveste calda cu ardei iute sau ceapa alba/ rosie stropita cu un pic de otet.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gaina branza feta ceapa alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1649 viz    0 com
1184 viz    0 com
1307 viz    0 com
1663 viz    0 com
1296 viz    0 com
1201 viz    0 com
1313 viz    0 com
1173 viz    0 com
1830 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2154 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013685 (s)