News Flash:

Ciorba de fasole in castron de paine

13 Septembrie 2013
2354 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Cca 500 g fasole boabe
400 g costita afumata sau kaizer
2 cepe
2 morcov
2-3 linguri ulei masline
1 cana suc de rosii
o foaie de dafin
sare
piper
cimbru
patrunjel verde
2 ardei
o bucatica telina
busuioc uscat
sare

Pentru paine:
cca 500 g faina
200 ml apa calduta
un cub de drojdie
sare
2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt. Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sai kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii. Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros. Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc bine. Se scot painicile din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior. Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine, cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasole boabe costita afumata morcov busuioc uscat paine apa calduta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2833 viz    0 com
2487 viz    0 com
2797 viz    0 com
40940 viz    4 com
2159 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021220 (s)