News Flash:

Ciorba de fasole - FOTO

11 Ianuarie 2012
2475 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un castronel cu fasole
2 morcovi mari
2 ardei grasi, unul rosu si unul verde
2 cepe
2 cartofiori micuti
1-2 foi de dafin
o lingura bulion

Mod de preparare:

Se pune fasolea la fiert in 5 l apa rece, cand apa a dat in clocot, dam focul mic si mai asteptam 30 min, apoi scurgem apa si adaugam peste fasole apa fiarta. Asteptam sa se inmoaie bine boabele de fasole si apoi putem adauga legumele taiate cuburi cat mai mici, in afara de ceapa care se pune intreaga. Cand fasolea si celelalte legume au fiert, scoatem ceapa si adaugam dafinul.
Intre timp tocam o ceapa micuta, o calim in 2 linguri ulei, apoi adaugam o lingura bulion. Turnam ceapa peste fasole si lasam sa ma fiarba 1-2 minute. La sfarsit saram ciorba si o presaram cu patrunjel tocat fin. Daca nu tineti post, puteti pune o lingura de smantana inainte de servire.
Recomandari:
- de preferat, fasolea se tine la inmuiat in apa rece timp de 12 ore;
- bicarbonatul de sodiu se poate folosi cu succes la fragezirea si inmuierea diferitelor alimente. Se adauga in timpul fierberii 1 lingurita bicarbonat la 1 l apa;
-nu adaugati sare in apa in care fierbe fasolea decat spre sfarsit, cand ciorba e aproape gata;
- daca scade apa in care fierbe fasolea, adaugati intotdeauna doar apa fiarta.
Ciorba de fasole din imagini a fost pregatita de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Ciorba_de_fasole1
fasole morcovi ardei grasi cepe cartofiori bulion smantana bicarbonat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1988 viz    0 com
1365 viz    0 com
1332 viz    0 com
1494 viz    0 com
1573 viz    0 com
2828 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1627 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013715 (s)