News Flash:

Ciorba de curcan

24 Mai 2011
5150 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba de curcan
Ingrediente: maruntaiele si aripile de la un curcan 1 morcov mare 1 radacina patrunjel ½ telina mica 1 praz micut sau 1 ceapa mare 1 ardei gras 450 g rosii in bulion 1 l bors de casa sare leustean verde sau uscat Pentru taietei: 1 ou 1 praf de sare faina Mod de preparare: Se portioneaza aripile si se spala bine impreuna cu maruntaiele. Se pune totul la fiert in 4 litri de apa si se lasa sa dea in fiert. Se aduna spuma care s-a format si se lasa sa fiarba 30 de minute. Pentru taietei, se pune faina intr-o farfurie mai adanca, se face o gaura in mijloc, se pune oul, un praf de sare si se amesteca cu o furculita pana s-a facut un aluat potrivit de tare, dupa care se framanta cu mana. Se presara faina pe masa si se intinde cu ajutorul sucitorului o foaie subtire. Se lasa la uscat, dupa care se ruleaza si se taie fasii subtiri; se mai lasa putin la uscat. Se spala si curata zarzavatul; prazul si ardeiul se tocat marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoarea mare; se adauga in oala cu carne. Cand carnea si zarzavaturile au fiert, se adauga rosiile in bulion, taiate marunt eventual, se mai pune putina apa calda si se mai fierbe 15 minute. Se pune o cantitate potrivita de taitei pentru cea de ciorba si se mai lasa 5 minute, se adauga borsul fiert separat si spumuit. Se potriveste gustul de sare, se mai lasa sa dea in cateva clocote, se opreste focul si se pune leustean tocat, verde sau uscat. sursa articol: http://www.petitchef.ro sursa fotografie: http://www.retete-de-mancare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

busuioc carnaciori merguez
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3867 viz    0 com
1217 viz    0 com
1134 viz    0 com
3877 viz    0 com
1146 viz    0 com
5461 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014758 (s)