News Flash:

Ciorba de burta cu smantana

14 Iunie 2018
931 Vizualizari | 0 Comentarii

INGREDIENTE – 1 kg burta de vita prefiarta, 1 bucata rasol de vita, 2 cepe mari, 1 telina, 2 morcovi, 1 ardei gras, 5 oua, 300 ml smantana, 1 capatana usturoi, sare grunjoasa, piper negru macinat si boabe, otet de mere, 2-3 fire patrunjel

MOD DE PREPARARE Ciorba de burta cu smantana – cu siguranta una dintre ciorbele preferate ale romanilor. Si pe drept cuvant, are o savoare greu de egalat si o textura cremoasa, catifelata. Fa-o dupa pasii de mai jos, e simplu! Se spala bine burta in cateva ape si apoi se pune la fiert impreuna cu rasolul de vita. Cand incepe sa faca spuma, se curata cu spumiera. Dupa ce s-a limpezit zeama, oala se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Ciorba de burta este indicat sa fiarba la foc mic, ca sa nu scada. Intre timp, se curata zarzavaturile, se spala si se adauga in ciorba, impreuna cu cateva boabe de piper si sare.

Separat, se curata usturoiul, se spala si se piseaza. Apoi se bat ouale bine, se amesteca cu sare si piper macinat si cu crema de usturoi. Dupa ce au fiert burta si rasolul de vita, se scot din oala impreuna cu legumele si se lasa sa se racoreasca. Se opreste un morcov pentru ornat, iar burta si carnea de pe rasol se taie fasii subtiri. Se pun in ciorba si se mai lasa sa clocoteasca 5 minute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1767 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014404 (s)