News Flash:

Ciorba cu ardei umpluti

13 Septembrie 2011
938 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba cu ardei umpluti
Ingrediente: 300-400 gr carne tocata 10 ardei mici 3-4 ling. cu orez 3 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1-2 gogosari mici 1 ling. faina 300 ml bulion 2 frunze de dafin patrunjel verde telina ulei sare piper Mod de preparare: Prima data se toaca marunt ceapa. Se pune apoi la calit intr-o lingura de ulei. Se adauga morcovul si telina rase sau taiate cubulete, frunzele de dafin, sare si piper si se lasa pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se toarna apa calda mai mult de 3/4 din oala si se lasa la fiert. A doua ceapa se taie foarte marunt si se pune si ea la calit. Se adauga orezul si se amesteca vreo cateva minute. Spre final se ia vasul de pe foc, se adauga boiaua si se invarte cu lingura in mancare. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca orezul cu carnea tocata. Se potriveste de sare si piper. Ardeii se spala, se curata cotoare, nervuri si samburi si se umplu. Gogosarii se taie cubulete. Cand apa incepe sa fiarba, se pun ardeii umpluti si gogosarii taiati. Se lasa sa fiarba la foc mic 20-25 de minute, pana orezul si carnea sunt facute(gustati putin din umplutura). Se pune intr-o craticioara pe foc 3 linguri de ulei si o lingura de faina, se amesteca pana se caleste foarte putin faina si se adauga bulionul, invartind cu lingura, ca sa se indepartezem cocoloasele. Cand carnea din ardei e facuta, se toarna rantasul in ciorba, se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba 5 min. Apoi se opreste focul, se scot frunzele de dafin si se pun frunze de telina patrunjel verde. Se poate servi cu smantana si ardei iuti. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

carne tocata ardei delikat sarma telina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023183 (s)