News Flash:

Ciocolata de casa

16 Mai 2011
2235 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciocolata de casa
Ingrediente: 150 ml apa 400 gr zahar 100 gr unt topit si racit 250 gr lapte praf (neindulcit) 50 gr cacao 1 esenta vanilie (sau 1 esenta rom) alune de padure (sau alune, nuci putin prajite, migdale, stafide etc.) Mod de preparare: 1. Laptele praf il amestecam cu cacao si eventul il puteti cerne ca sa fie mai fin. 2. Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, va face o spuma alba. Din acest moment, in functie de cat fierbeti siropul, asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa, faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul, luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta. 3. Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine. 4. Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata. 5. Dupa ce s-a racit, dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire, va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros, va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte praf unt tochitura creveti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2905 viz    0 com
1433 viz    0 com
1312 viz    0 com
2053 viz    0 com
1178 viz    0 com
1181 viz    0 com
1779 viz    0 com
1713 viz    0 com
1000 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1463 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020821 (s)