News Flash:

Ciocolata cu alune - 0,1% aroma de alune

29 Septembrie 2013
2628 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciocolata cu alune: 8% cacao, 0,1% aroma de alune

Ingrediente:

grasime vegetala hidrogenata (margarina)
pudra de cacao ( minim 8%)
lapte praf integral (12%)
zer praf
aroma naturala de alune (0,1%)
aroma identic naturala de vanilie
emulgatori (lecitina de soia E322, poligliceroil poliricinoleat E476)

Mod de fabricare:

O tableta de ciocolata cu alune (100 g) contine doar 8 grame de cacao, adica mai putin de o lingurita de pudra, cam o lingurita de lapte praf, o picatura de aroma de alune si in rest margarina de proasta calitate. Toate amestecate la cald si turnate in binecunoscuta forma cu patratele.

Parerea specialistului:
Aceasta tableta vanduta drept cicolata, contine grasimi extrem de periculoase pentru organismul uman (margarina din prima clasa, puternic aterogena) care consumata in cantitati mari poate provoca atac cerebral sau infarct. Potrivit sefului ANPC, este departe de ceea ce se numeste ciocolata. “Ordinul 335/2003 arata ca nu poate fi numit “ciocolata” decat un produs care contine minimum 43% substanta uscata totala de cacao”, a explicat Sorin Mierlea.

surs: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

e476 lapte praf sorin mierlea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1611 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025938 (s)