News Flash:

Ciocolata alba de casa

11 Noiembrie 2013
2068 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

425 g zahar
150 ml apa plata
125 g unt (eu am folosit unt gras, 82% grasime)
450 g lapte praf (eu am folosit lapte praf integral)

Mod de preparare:


Apa si zaharul se pun la fiert, pana se leaga siropul: se face proba picaturii pe farfuria rece (se picura putin sirop pe o farfurie racita in frigider, iar daca picaturile raman frumoase si rotunde, atunci siropul este gata). Se ia siropul de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine pana cand acesta se topeste bine, apoi se incepe adaugarea laptelui praf, amestecand continuu. Dupa incorporarea intregii cantitati de lapte praf, se obtine o compozitie pastoasa, care deja poate fi modelata cu mana.

Acesta este momentul in care ciocolata se aseaza in forme si se dau la rece cca. 2 ore. Se desprinde ciocolata cu grija din mulaje si se servesc.

Ciocolata de casa recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1748 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022365 (s)