News Flash:

Cine nu ar trebui sa manance niciodata ciocolata neagra

19 Octombrie 2018
5151 Vizualizari | 0 Comentarii

O cantitate de ciocolata neagra consumata cu moderatie este benefica pentru sanatate, sustin nutritionistii. Dar tot ei atrag atentia ca nu oricine se poate bucura de acest dulce pe baza de cacao si zahar. Nu mai e un secret ca ciocolata neagra este un aliment sanatos. Cu toate acestea trebuie sa avem in vedere un aspect foarte important: ciocolata neagra este un aliment cu o densitate energetica foarte mare.

Profesorul doctor Nicolae Hancu, in volumul „Abecedar de nutritie“, confirma acest lucru: „Desi ciocolata neagra are mai multe calorii, aduse din lipide vegetale (cacao), este mai sanatoasa decat cea alba sau cea cu lapte. Adaosul de arahide sau stafide creste aportul caloric deja foarte mare“, scrie Adevarul.

Iata argumentul pentru care persoanele care vor sa slabeasca nu ar trebui sa consume ciocolata neagra sau orice alt fel de ciocolata. Retineti ca 100 de grame de ciocolata neagra (minimum 35% cacao si 55-65% zahar) contin 550 de calorii.

Ciocolata contine teobromina, o substanta asemanatoare cafeinei, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central. De aceea, ciocolata nu este recomandata, sub nicio forma, copiilor cu varsta sub 3 ani sau celor care prezinta ADHD (sindrom de hiperactivitate si deficit de atentie). Si femeile care alapteaza este bine sa se abtina de la consumul de ciocolata, mai ales cea cu un continut bogat de cacao, deoarece substanta psiho-stimulanta poate trece in laptele matern.

Tot din cauza efectului stimulant asupra sistemului nervos central, ciocolata nu ar trebui sa intre in dieta persoanelor predispuse la insomnii, iar din acest punct de vedere, nicidecum nu ar trebui consumata dupa-amiaza si seara. Ciocolata contine zahar, chiar si cea amaruie. Cu cat concentratia de cacao este mai scazuta, cu atat creste cantitatea de zahar dintr-o ciocolata. Atunci este lesne de inteles de ce diabeticii nu ar trebui sa manance ciocolata sau cel putin sa nu faca excese. Pe de alta parte, ciocolata contine oxalati, motiv pentru care persoanele care sufera de pietre la rinichi sau de guta nu ar trebui sa manance ciocolata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010653 (s)