News Flash:

Cine e gospodina, face azi zacusca de dovlecei. Cum? Uite reteta mai jos

11 Iulie 2017
1878 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1,5 kg dovlecel curatat (5 bucati marisoare)
9 ardei capia
9 cepe marisoare
6 morcovi mari
6 rosii mari
ulei
sare
piper
3 foi dafin

Citeste si Vei ramane UIMIT! Trucul pe care nu-l stiai despre banalii ARDEI COPTI

Mod de preparare:


Dovleceii i-am curatat de coaja si de seminte, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fost gata, i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare, apoi i-am pasat.
Ardeii i-am copt, i-am curatat de coaja, seminte si cotoare si i-am tocat marunt.
Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de coaja si cotoare si le-am pasat in blender.
Ceapa am curatat-o si tocat-o, morcovul l-am curatat si l-am dat prin razatoare.

Intr-un vas (de tuci) am pus la calit in ulei ceapa, iar cand s-a inmuiat am adaugat morcovul. Am lasat sa se caleasca si acesta, apoi am adaugat dovlecelul pasat si ardeiul tocat si am lasat sa fiarba cca 15 minute, apoi am adaugat si rosiile. Am condimentat cu sare, piper si am adaugat si foile de dafin si am lasat sa fiarba cca o ora jumatate, amestecand destul de des pentru a nu se lipi. Cand uleiul a inceput sa se ridice la suprafata, inseamna ca zacusca este gata. In acest punct eu am bagat blanderul vertical si am pasat legumele aproape in totalitate, pastrand totusi cateva bucati intreti pentru aspect.

Zacusca fierbinte am pus-o in borcane caldute, spalate si sterilizate in prealabil, iar borcanele umplute le-am dat la cuptor pentru jumatate de ora.
Cand a fost gata, am adaugat cate o lingura de ulei deasupra, am capsat cu capace curate si am lasat borcanele sa se raceasca treptat in patura. A doua zi, cand s-au recit, le-am depozitat in camara.

sursa: sim0na-world

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dovlecel ardei capia cepe foi dafin citeste si cotoare blender borcane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015283 (s)