News Flash:

Cine ar refuza o prajitura cu ciocolata in 3 straturi?

25 Mai 2017
9734 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Primul blat:
120 g unt nesarat
200 g ciocolata amaruie
3 lingurite cafea instant
1 lingurita extract vanilie
4 oua
1 praf sare
80 g zahar brun
50 g faina

Blatul de la mijloc:
2 linguri pudra cacao
5 lingurite apa fierbinte
200 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
1 lingura zahar tos
1 praf sare

Ultimul blat:
1 plic gelatina
50 ml apa rece
170 g ciocolata alba (fulgi ciocolata alba)
170 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai aluatul pentru primul blat al desertului. Mixeaza ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa, adauga extractul de vanilie si ouale, apoi incorporeaza cafeaua instant, faina si ciocolata topita la microunde. Adauga un praf de sare in compozitie si continua mixarea pana la perfecta omogenizare. Toarna compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si tine-o la copt la foc mediu (180 grade), circa 15 minute. Verifica daca blatul este gata cu ajutorul unei scobitori, apoi scoate prajitura si las-o la racit, direct in tava.

Pregateste cea de-a doua compozitie, amestecand toate ingredientele foarte bine. Crema de ciocolata astfel obtinuta se introduce in congelator, circa 25 de minute, apoi se mixeaza energic, cu mixerul aflat la viteza maxima. Vei obtine un mousse usor de ciocolata, care se distribuie uniform peste blatul copt anterior.

Citeste si Prajitura cu biscuiti si caramel - Gata de facut foarte repede

Pentru partea de sus a prajiturii, lasa gelatina la hidratat in apa rece, circa 10 minute, apoi se amesteca impreuna cu ciocolata topita la bain-marie si frisca lichida.
Se pune mousse-ul de ciocolata alba peste celelalte doua blaturi, apoi lasa prajitura la frigider pentru 2 ore.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ciocolata amaruie pudra cacao frisca lichida ciocolata alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1913 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021933 (s)