News Flash:

Cighir de porc ca in Moldova

19 Decembrie 2017
7454 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • maruntaie de porc
  • 1 felie paine uscata
  • 6 oua mai mici
  • 1 prapure de porc
  • 2 linguri otet
  • 1 ceapa mai mare
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • verdeata dupa gust
  • sare
  • piper negru, proaspat rasnit

 
Mod de preparare:
 
Spala maruntaiele de porc si fierbe-le cateva minute. Scurge-le apoi de apa si pune-le inapoi la fiert, de data aceasta in apa cu sare. Indeparteaza spuma ori de cate ori trebuie. Pune prapurele in apa rece, in are ai turnat si otetul. Caleste usor cepele. Pune ceapa, felia de paine inmuiata in lapte si maruntaiele de porc intr-un robot de bucatarie. Mixeaza. Potriveste de sare si piper.

Adauga niste frunze de patrunjel si ouale. Omogenizeaza. Unge cu ulei o tava de cozonac. Tapeteaz-o cu prapurele si pune in ea compozitia. Lasa marginile prapurelui sa depaseasca tava, pentru a acoperi compozitia. Baga tava in cuptor pentru 40-45 de minute. Lasa drobul la racit in tava.

Citeste si reteta de drob de peste

Drobul cu peste este un preparat delicios, usor de facut si foarte sanatos. Combinatia de peste alb, cu ouale fierte si verdeata este savuroasa si reprezinta o reinventare inedita a clasicului drob.

Ingrediente:

  • 500 grame peste (cod, macrou sau merluciu)
  • 150 grame slanina
  • 4 feliide paine
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 3 oua fierte
  • 2 oua
  • 3 legaturi marar
  • sare
  • piper

 Mod de preparare:

Pentru drobul de peste trebuie sa cureti bine pestele de oase . Dupa ce l-ai curatat de oase, il dai prin masina de tocat impreuna cu slanina si painea inmuiata in lapte. Dupa ce ai tocat pestele, calesti ceapa in putin ulei incins. Adaugi ceapa peste carnea de peste si amesteci bine. Mai pui si oualele crude, verdeata, sarea si piperul. Amesteci bine toata compozitia. Intr-o tava unsa cu ulei, torni o parte din compozitie. La mijlocul compozitiei asezi ouale fierte si torni deasupra si restul de carne de peste . Cand ai terminat de pregatit tava, o dai la cuptor, timp de 50 de minute, la foc potrivit. Drobul cu peste se serveste ca aperitiv, alaturi de legume proaspete.

preluat de pe acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cighir reteta cighir porc retete moldova
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1583 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020029 (s)