News Flash:

Ciambella cu frisca si ciocolata

8 Mai 2012
2728 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciambella cu frisca si ciocolata
Ingrediente:

300 g faina
1 pachetel praf de copt
250 g zahar
50 g de ciocolata amaruie
250 ml de frisca lichida (sau 200 ml frisca si 50 ml lapte)
2 oua
1 lingura de ulei
un pachetel de zahar vanilat
1 lingurita de lichior / cognac

Mod de preparare:

Zbatem bine ouale impreuna cu zaharul, pana vom obtine o compozitie deschisa la culoare. Adaugam frisca lichida, uleiul, cognacul, zaharul vanilat si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam bine ingredientele si intr-o forma pentru ciambele, unsa cu unt si tapetata cu faina, punem jumatate din compozitie. In cealalta jumatate de compozitie, adaugam ciocolata topita in MO si amestecam bine ca sa se incorporeze ciocolata. Rasturnam in tava compozitia cu ciocolata deasupra celei cu frisca si cu ajutorul unei scobitori amestecam compozitiile. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru circa 40-45 de minute. Trebuie sa avem in vedere, ca deasupra ciambella trebuie doar sa inceapa sa se coloreze, asa ca dupa circa 30 de minute e bine sa facem o proba cu scobitoare, ca s-ar putea ca ciambella noastra sa fie gata, altfel riscam sa iasa cam uscatica. Pudram cu zahar sau si mai bine, glazuram sau topim niste ciocolata alba si decoram ciambella.
Ciambella cu frisca si ciocolata a la Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zahar ciocolata amaruie frisca lichida frisca lapte oua lichior
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

7888 viz    0 com
6454 viz    0 com
2666 viz    0 com
2070 viz    0 com
2377 viz    0 com
2968 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1673 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028671 (s)