News Flash:

Ciambella cu ciocolata si frisca

10 Ianuarie 2014
2187 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g faina
250 g zahar
250 ml de frisca lichida (sau 200 ml frisca si 50 ml lapte)
2 oua
1 pachetel praf de copt
1 lingura de ulei
1 lingurita de tuica sau lichior /eu am pus cognac
un pachetel de zahar vanilat
50 g de ciocolata amaruie

Mod de preparare:
 
Zbatem bine ouale impreuna cu zaharul, pana vom obtine o compozitie deschisa la culoare. Adaugam frisca lichida, uleiul, cognacul, zaharul vanilat si faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Amestecam bine ingredientele si intr-o forma pentru ciambella, unsa cu unt si tapetata cu faina, punem jumatate din compozitie (sau daca vreti fara ciocolata, puteti pune toata compozitia)...
In cealalta jumatate de compozitie, adaugam ciocolata topita in MO si amestecam bine ca sa se incorporeze ciocolata. Rasturnam in tava compozitia cu ciocolata deasupra celei cu frisca si cu ajutorul unei scobitori amestecam compozitiile.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru circa 40-45 de minute. Trebuie sa avem in vedere, ca deasupra ciambella trebuie doar sa inceapa sa se coloreze, asa ca dupa circa 30 de minute e bine sa facem o proba cu scobitoare, ca s-ar putea ca ciambella noastra sa fie gata, altfel riscam sa iasa cam uscatica. Asa arata proaspat scoasa din cuptor, bineinteles ca aceasta este partea de dedesubt.
Pudram cu zahar sau si mai bine, glazuram sau topim niste ciocolata alba si decoram ciambella.

Ciambella cu ciocolata si frisca recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ciambella retete italiene retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1653 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022613 (s)