News Flash:

Ciabatta

19 Mai 2011
991 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ciabatta
Ingrediente: Faza 1: 250 g faina 150 ml apa 5 g drojdie uscata Faza 2: 100 g gris 400 g faina 300 ml apa 5 g drojdie uscata 1/2 lingurita zahar 1 1/2 lingurita sare 5 + 1 linguri ulei de masline Mod de preparare: Faza 1: Se dizolva  drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza. Se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit intr-un loc caldut intre 12 si 24 de ore. La final maiaua trebuie sa fi crescut de 3 ori si sa fie plina de basicute la suprafata. Faza 2: Se amesteca drojdia cu putina apa calda (din cei 300 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul de apa, zaharul, 5 linguri de ulei, faina, grisul si compozitia de la faza 1. La sfarsit se adauga sarea si se omogenizeaza. Pentru aceasta faza am folosit masina de paine, programul de framantare+dospire. Compozitia isi va tripla volumul. Aluatul se rastoarna pe masa infainata si cu o spatula se imparte in 2. Li se da o forma usor lunguiata, apoi tot cu ajutorul spatulei se pune aluatul in tava presarata cu faina. Se acopera din nou cu folie si se lasa la crescut cca 2 ore. Se da la cuptor la foc mediu spre mare pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rom placinte faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

902 viz    0 com
1079 viz    0 com
2576 viz    0 com
1105 viz    0 com
2166 viz    0 com
985 viz    0 com
3473 viz    0 com
1317 viz    0 com
1247 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013701 (s)